ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

Weekendresa Stockholm med Änglagård 12-14 april ”Resan är garanterad”

Reseprogram

Denna resa är en samproduktion mellan Travel By Klang och anrika Gerts Busstrafik. Resan körs av chaufför Tony Klang och vår reseledare är Jessica Bergström.

Att resa med Travel by Klang ska alltid kännas hemtrevligt och gemytligt, därför bjuder vi alltid på frukt och dryck ombord på resdagarna och det kanske dyker upp någon trevlig liten överraskning under resan.

Dag 1

Avresa från:
09:00 Osby järnvägsstation
09:15 Lönsboda marknadsplats
09:45 Älmhults bussterminal
10:15 Gottåsa vägskäl busshållplats
10:45 Växjö bussterminal (hållplats X)
11:00 Växjö Smedjegatan 49 vid Metronik (parkering innanför staket)
12:30 Jönköping Restaurang Spira (Kulturgatan 3)

Vårt första stop för dagen gör vi i samband med de sista påstigande i Jönköping. Vi stannar för lunch på fantastiska Restaurang Spira i Jönköping. Här äter vi en väldigt god vällagad lunch med den fantastiska utsikten ut över vackra Munksjön. Mätta och goda reser vi åter vidare upp igenom vackra Östergötland mot vår huvudstad där vi ankommer cirka klockan 17:30 till vårt magnifika hotell Scandic Grand Central **** Kvällen är helt fri för egna upptåg i vår fantastiska huvudstad.

Dag 2

Vilken härlig morgon att vakna upp i vår huvudstad på och vi njuter alla av hotellets stora uppdukade frukostbuffé. Efter frukost så tar Jessica oss genom Stockholms gator till det för många väldigt okända Hallwylska Museet. De har öppnat upp tidigt endast för vår grupp och här bjuds ni in på en spännande guidat besök. Ni förflyttas över 100 år tillbaka i tiden till den Stockholmska societeten liv in på -20 talet. Hallwylska var ursprungligen makarna von Hallwyls vinterbostad, med ett kontor för familjens firma och ett utrymme för Wilhelminas samlingar av antikviteter. Wilhelmina var på den tiden Bukowskis största kund och hennes samlingar är mycket berömda och sevärda. Efter besöket på Hallwylska så promenerar vi vidare för de som vill följa med upp till klassiska Östermalmshallen och på vägen vägen får vi lite historik kring denna klassiska saluhall. Här kan man ta en redig gofika eller lyxa till det med en delikatesslunch utöver det vanliga. Eftermiddagen är fri för egna upptåg och uppladdning inför kvällens musikal Änglagård.

Nu äntligen är det dags att se den kritikerrosade Musikalen Änglagård. Först samlas vi på Hotel Scandic Grand Centrals restaurang där vi äter en trevlig middag tillsammans innan föreställningen.

Musikalen Änglagård har ju fått lyriska recensioner och sålde slut i stort sett direkt vid biljettsläpp. Musikalen går ju på Oscarsteatern och vilken tur vi har som fått tag i bra biljetter och boende mitt över gatan från huvudentrén på Oscarsteatern. Vi har som sagt bra biljetter ”kategori B” på 1a balkong, så vi får en mycket trevlig musikalupplevelse denna kväll.

Dag 3 

Hemresedag och vi tar lite sovmorgon innan vi börjar packa bussen för hemfärd, men innan vi reser åter mot Småland så ska vi göra en tur ut till vackra Djurgården och besöka det lite okända men väldigt intressanta Spritmuséet. Här får vi en guidad intressant tur i alkoholens historia och här finns lite olika utställningar bland annat ”True Crime” om förbudstidens smugglare, langare och spritmarodörer.

På vägen hem stannar vi för en rejäl bensträckare och med möjligheter att äta en lite försenad lunch.

I resans pris ingår: Bussresa i helturistbuss, reseledarservice, lunch dag 1, boende 2 nätter på Scandic Hotel Grand central **** i del i dubbelrum inkl. frukost, guidad visning på Hallwylska museet, middag dag 2, biljett till Musikalen Änglagård kategori b 1a balkong. Inträde och guidad visning på Spritmuseumet på Djurgården.

Pris del i dubbelrum: 5 900 kr, enkelrumstillägg: 2 000 kr

Bokning

Klicka på länken nedan för att boka